تعریف روتین مشخص برای این فعالیت است| تعریف عادت ها بخش مهمی از نظم
وقتی خواستار این هستیم نظم را وارد زندگی خود کنیم به فکر اصطلاح برخی از عادات و تغییر برخی رویه ها داریم.
حال مدیریت زمان و نظم شخصی به زمان خود با تغییر بر روی برخی روال ها و عادتها سر و کار دارد.
در این باره بصورت عموم مدیریت زمان و نظم شخصی را هر دو را به معنای یکسات در عادت ها و رویه ها بکار میبریم در صورتی که دو مسئله جدا از هم هستند.
روال، رویه که معادل انگلیسی آن routine که اینگونه تعریف میشود و عادت را به عنوان habit میشناسیم.
عادتها با رویهها|روتینها|روالها چه تفاوتی دارند؟
رویه در فرهنگ فارسی به معنی نظروتفکردرامور، فکروتامل درکار، حاجت است. رویه آرام زندگی یک نواخت آنها و کارهای جاری و معمولی از یک طرف و اضطراب و شور و هیجانی ... از طرف دیگر در نظر او می آمد.
روال به معنی روش بوده و سبک و اسلیب را به همراه میکشد.
عادت: خوی، آنچه که به آن خوبگیردودروقت معین انجام بدهد. و معنی کامل که میتوانیم برای آن تعریف کنیم این است که عادتها کارهایی هستند که ما آنها را نسبتاً زیاد انجام میدهیم. ممکن است این کارها را در فواصل زمانی کاملاً مشخص یا به صورت پراکنده انجام دهیم. معمولاً عادتها به تدریج چنان برای ما عادی میشوند که دیگر به آنها توجه نمیکنیم. مگر اینکه آگاهانه در مورد آنها فکر کنیم یا کسی با ما در موردش صحبت کند.
چه چیزی را می خواهی تغییر دهی؟
آنچه که شما می خواهید در مورد نحوه مدیریت زمان خود (به عنوان مثال اهداف شغلی) را تغییر دهید، به هیچ وجه پنج هدف دیگر که شما به آن متعهد می شوید، تغییر دهید.
عادت چگونه ایجاد میشود؟
هر عملی که انسان می خواهد انجام دهد یا انجام می دهد بلافاصله موحب فعل و انفعالات شیمیایی در مغز می شود و سلول های مرتبط فعال می شوند این سلول ها برای ارسال پیام های عصبی بین خود مسیری را ایجاد می کنند این مسیر با تکرار رفتار شبیه یک ردپا در مغز می شود و سلول های عصبی پیام های خود را از آن مسیر به کمک تارهای عصبی که ایجاد می کنند انتقال می دهند.
وقتی رفتار خاص به قدر کافی تکرار شود اینکار به صورت خودکار در می آید که در این حالت دیگر نیازی نیست فرد برای این رفتار خاص فکر کند بلکه به محض دریافت محرک به صورت خودکار انجام می شود.
در این حالت دیگر نیازی به مداخله ذهن آگاه در رفتار نیست و هدایت رفتاری که به صورت عادت درآمده است از بخش ذهن آگاه به ضمیرناحودآگاه منتقل می شود و از اینجاست که ضمیر ناخود آگاه بر آن رفتار انسان مسلط می شود.
خلق و خو ها بیانگر رفتارهایی است که به صورت خودکار در زمان ها، مکان ها، موقعیت ها و شرایط روحی و روانی مختلف از ما سر می زند؛ آن ها تعیین می کنند که شما کی هستید و در حقیقت عادت های هر فرد بیانگر شخصیت اوست.
ضمیر ناخودآگاه از طریق عادت ها بیش از ۹۵ رفتار آدمی را شکل داده و هدایت می کند و می توان گفت انسان برده عادت های خودش است؛ انسان هایی موفق کسانی هستند که افکار ذهنی و رفتاری خوبی را در خود ایجاد کرده اند عادت هایی که آنها را در دستیابی به اهداف مختلف زندگی شان توانمند می سازند.
عادت ها قابل یادگیری هستند و به راحتی می توان عادت های مزاحم و مخرب را با عادت های جدید جایگزین نمود.
چه راهکارهایی برای مدیریت عادت ها وجود دارد؟
۱عادت هایی که روزانه در موقعیت ها و ساعت ها ی مختلف از شما سر می زند را لیست کنید.
۲ارتباط هر کدام از این ها را با هدف های اصلی زندگی تان مانند اهداف رشد شخصیتی ، خانوادگی ، اجتماعی ، شغلی ، معنوی شناسایی کنید.
۳تاثیر مثبت یا منفی آن ها را روی اهداف تان شناسایی کنید.
۴آنهایی را که برای اهداف تان مضر هستند را با یک برنامه مناسب براساس اصل پارتو حذف یا با عادت های مفید جایگزین کنید.
۵عادت های مفید برای پیشبرد اهداف تان را تقویت نمایید
دیوید_هیوم